Mánesova 1672, 356 01 Sokolov
e-mail: info@skolamanesova.cz
tel.: 359 807 052, 777 929 364

Aktuality - MŠ

O naší mateřské škole...

17.12.2022 | Zuzana Staňková

Od školního roku 2022/2023 se v naší Mateřské škole podařilo přiblížit se principům a prostředí Školy Můj Projekt, které uplatňujeme na Základní škole a Gymnáziu.

 

Změna nastává už v samotném uspořádání prostředí. Pracujeme s podnětným prostředím podle programu Začít spolu v koutcích, které se zaměřují na konkrétní dovednosti. Děti se díky tomu mohou věnovat konkrétním činnostem, kterými jsou například umění, experimenty, dílna, vaření a další. Děti se podílejí na spoluutváření projektů na každý měsíc a namísto přímého řízeného pedagogického vedení jsme přistoupili k nepřímo řízenému, kdy se děti samy učí učit se a přicházet na způsob řešení jednotlivých aktivit i překonávat překážky.

 

V naší školce nabízíme prostor, ve kterém se děti učí samostatně myslet, kde chyba je přirozenou součástí procesu učení stejně jako zodpovědnost za sebe sama a svoji práci.

 

Pedagogové mají stěžejní roli při inspiraci dětí a jejich doprovázení samotnými aktivitami.

 

Jak konkrétně vypadá práce v koutcích se můžete podívat na fotografiích.

 

obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek
obrázek

Nejnovější články

Zápis do MŠ pro školní rok 2024/2025

Zápis do MŠ se koná v sobotu dne 4. května 2024.

 

Kritéria přijetí

  1. Včasné podání žádosti a povinných příloh k ní.
  2. Posouzení zralosti dítěte. Vyplnění dotazníku. 
  3. Soulad očekávání rodičů s výchovně vzdělávacími strategiemi školy.
  4. Podepsání „Smlouvy o poskytování předškolního vzdělávání“.

 

O naší mateřské škole...

Od školního roku 2022/2023 se v naší Mateřské škole podařilo přiblížit se principům a prostředí Školy Můj Projekt, které uplatňujeme na Základní škole a Gymnáziu.

obrázekobrázek

Začátek školního roku ve školce... máme za sebou první měsíc

První měsíc nového školního roku se nesl ve znamení změn. Děti se seznamovaly s novými kamarády, s novými učitelkami, dokonce i šatna a třída byla zcela jiná, než jak je děti znaly z předchozích let. A hlavně, nové dělení třídy do tzv. center aktivit a připraveného podnětného prostředí, které pro děti ukrývá spoustu překvapení. Jen dřevěné a veškeré přírodní materiály nás obklopují stále, snažíme se minimalizovat přítomnost plastů ve třídě a pracovat s reálnými předměty.

Předškolní výchova v mateřské škole Mánesova

Výchova a vzdělávání dětí v MŠ vychází z inovativního českého vzdělávacího konceptu Škola Můj Projekt. Tento ucelený systém umožňuje dětem rozvíjet odpovědnost za sebe a za svět kolem nich.                 

Chceme, aby děti obklopovaly kvalitní věci

Děkujeme za porcelánové hrníčky a talířky pro děti z naší MŠ, které jsme dostali jako sponzorský dar od porcelánky G. Benedikt.
obrázek